Pasteitje met kruidenragout en rivierkreeftjes
Gemiddeld
20 Min
10 Min
4 Personen
- olijfolie
- sjalotten, gesnipperd
- champignons, in plakjes
- bloem
- groentebouillon
- slagroom
- pasteibakjes
- rivierkreeftjes
- dille fijngehakt
Ingrediënten
4 Personen
- olijfolie
- sjalotten, gesnipperd
- champignons, in plakjes
- bloem
- groentebouillon
- slagroom
- pasteibakjes
- rivierkreeftjes
- dille fijngehakt
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor tot 165 graden. Verhit de olie in een steelpan en fruit de sjalotten 5 min op een halfhoog vuur.
Stap 2
Strooi de bloem erover en schep alles goed om. Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij en roer telkens goed zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg de slagroom toe en breng alles al roerende aan de kook.
Stap 3
Schep de champignons erdoor en kook de ragout ca. 8 min op een heel laag vuur. Roer regelmatig om.
Stap 4
Snijd de dekseltjes van de pasteibakjes los en verwarm de pasteibakjes met de dekseltjes in de voorverwarmde oven volgens de aanwijzingen op de verpakking
Stap 5
Roer de rivierkreeftjes en 2 el van de dille door de ragout en verwarm nog 1 min. Zet de pasteitjes op de borden en schep de ragout erin. Zet de dekseltjes erop en garneer met de achtergehouden dille.
Tip
Vervang de rivierkreeftjes ook eens door Hollandse garnalen.