Gemiddeld
60Min
4 Personen | |
---|---|
1 | prei |
5 | takjes verse rozemarijn |
25 g | roomboter + extra om in te vetten |
4 | plakjes bladerdeeg |
450 g | stoofpeertjes, kant-en-klaar of zelfgemaakt |
50 g | walnoten |
125 g | blauwe kaas |
4 | kleine taartvormpjes |
Verwijder het uiteinde van de prei en halveer in de lengte. Spoel het eventuele zand tussen de bladeren weg en snijd de preihelften in dunne ringen. Hak de blaadjes van 4 takjes rozemarijn fijn.
Verwarm een koekenpan met de roomboter op middelhoog vuur. Bak hierin de prei met de rozemarijn, een mespunt zout en zwarte peper gedurende 10 minuten of totdat de prei zacht en gaar is.
Laat ondertussen de plakjes bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de stoofpeerpartjes in de lengte en voeg toe aan de gesmoorde prei en schep voorzichtig om.
Vet 4 kleine taartvormpjes in met boter. Haal de plastic velletjes van de bladerdeegplakjes en leg steeds 2 plakjes op elkaar. Snijd een grote cirkel (ca. 2 cm groter dan het taartvormpje) uit elk stapeltje bladerdeeg. Verdeel het stoofpeermengsel over de vormpjes en leg het bladerdeeg erop. Duw de randjes naar binnen. Bak de tarte tatins 20-25 minuten in de oven of totdat het deeg goudbruin en gaar is.
Verwarm ondertussen een droge koekenpan en rooster hierin de walnoten tot ze beginnen te geuren en kleuren. Hak de walnoten grof en verbrokkel de blauwe kaas. Haal plukjes rozemarijn los van het laatste takje.
Haal de vormpjes uit de oven en stort de taartjes op vier bordjes. Garneer met de blauwe kaas, de walnoten en de rozemarijn.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,03 per persoon
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres