Bladerdeegsterren met zalm en roomkaas
Gemakkelijk
30 Min
18 Min
4 Personen
- roomboterbladerdeeg
- eieren
- kruidenroomkaas
- krulpeterselie
- gerookte zalm
Ingrediënten
4 Personen
- roomboterbladerdeeg
- eieren
- kruidenroomkaas
- krulpeterselie
- gerookte zalm
Bereidingswijze
Wat moet je doen?
Maak er geweldige kerstdagen van met het uitgebreide kerstmenu met vis. Deze gevulde bladerdeegsterren met roomboter en gerookte Noorse zalm staan binnen 30 minuten op tafel en je steelt ook nog eens de show!
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer. Laat het even ontdooien.
Stap 2
Steek met een stervormige uitsteekvorm 8 grote kerststerren uit. Niet in huis? Gebruik dan een groot rond glas en snijd daar een rondje mee uit.
Stap 3
Scheid het eigeel van het eiwit. Gebruik het eigeel en klop het goed door met een vork. Bestrijk het eigeel met een kwastje op de bladerdeegsterren. Tijd om de sterren in de oven te doen. Bak de grote sterren in ongeveer 18 minuten tot ze goudgeel van kleur zijn. De kleine sterren bak je in ongeveer 12 minuten. Houd de kleine sterren goed in de gaten. Laat beiden vervolgens afkoelen.
Stap 4
Draai 4 grote sterren ondersteboven. Besmeer de sterren roomkaas, beleg met zalm en top af met wat peterselie. Maak het voorgerecht af door de bladerdeegster erop te leggen. Leg eventueel nog een takje peterselie op je voorgerecht. En aan tafel!Prijs van dit gerecht
De prijs van dit gerecht is ongeveer € 1,85 per persoon.