Gemakkelijk
30Min
4 Personen | |
---|---|
800 g | zalmfilet op huid |
6 | el ongezouten roomboter |
3 | el kappertjes |
400 g | kerstomaatjes |
1 | citroen, gehalveerd |
1 | rode ui, in dunne ringen |
takje kleine trostomaatjes | |
60 ml | olijfolie (+ extra) |
zout & peper |
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Vet een grote ovenschaal in met een scheut olijfolie en leg er de zalmfilets in met de huidkant naar beneden. Geef de stukken zalm een flinke snuf zout en peper.
Verwarm de boter in een koekenpan op medium vuur. Maak af en toe cirkelvormige bewegingen met de pan. Verwarm de boter tot-ie begint te schuimen en lichtjes bruin kleurt, wat ongeveer 3 minuten duurt. Voeg daarna 60 ml olijfolie, het sap van een halve citroen en de ringen rode ui toe. Geef het geheel een flinke snuf zout en peper en bak nog eens 3 minuten. Voeg de kappertjes toe en laat ze 2 minuten ‘frituren’ in het botermengsel.
Schenk de inhoud van de pan over de zalm. Voeg de kerstomaatjes toe aan de ovenschaal en bak gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd ondertussen de resterende citroenhelft in schijfjes.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres