Gemakkelijk
10Min
25Min
4 Personen | |
---|---|
4 | venkelknollen |
4 | sjalotten gesnipperd |
2 el | bloem |
100 ml | droge witte wijn |
400 ml | groentebouillon |
300 ml | slagroom |
4 | stukken zalmfilet met huid à 125 g |
1 1/2 el | olijfolie |
12 | kersttomaatjes |
50 g | boter |
2 el | kappertjes |
Benodigdheden: | |
ovenschaal | |
staafmixer |
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Was de venkelknollen. Snijd het onderste lelijke stuk en de groene stelen er vanaf. Snijd het mooie groen loof eraf en snijd het fijn. Hak de stelen grof en houdt ze apart. Halveer de knollen en snijd ze in boogjes.
Smelt 20 g boter in een steelpan en fruit de helft van de sjalot met de grof gehakt venkelstelen 5 minuten op een laag vuur. Strooi de bloem erover en fruit 1 minuut mee. Voeg de wijn, bouillon en de slagroom toe en laat alles op een laag vuur 10 minuten zachtjes inkoken.
Leg de zalm in de ingevette ovenschaal, bestrijk met de olie en bestrooi met versgemalen peper en weinig zout. Verhit 30 gram boter in een wok en bak eerst de kersttomaatjes 5 minuten en schep ze uit de pan. Voeg de rest van de sjalot met de venkel in ± 7 minuten net gaar. Schuif gelijktijdig de zalm in de oven en laat de vis in 7-8 minuten garen.
Pureer de saus met een staafmixer. Serveer de zalm met de gebakken venkel en de venkelsaus. Garneer met het venkelgroen, de gebakken kersttomaatjes en de kappertjes.
Bernal Chardonnay
Lekker met gratinrol.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres