1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Wellington van champignons en spinazie

Wellington van champignons en spinazie

Wellington van champignons en spinazie van ALDI

Moeilijk

30Min

45Min

4 Personen
4 el olijfolie
1 ui
2 teentjes knoflook
2 cm geraspte gemberwortel
400 g champignons
1 blik linzen
1 el gedroogde oregano
50 g gedroogde gezoete cranberries
75 g amandelen
500 g gewassen spinazie
1 rol koelvers bladerdeeg
200 g feta
30 g paneermeel
1 ei
Benodigdheden:
kleine stervormige koeksteker
schone theedoek
bakpapier
bakblik
Mail recept

Stap 1

Verhit 2 eetlepels van de olie in een ruime pan en fruit de partjes ui al omscheppend 5 minuten op een halfhoog vuur. Voeg de knoflook en de gember toe en bak 2 minuten mee. Schep de paddenstoelen erdoor en bak ze totdat alle vocht verdampt is. Voeg de linzen, de oregano, de cranberries en versgemalen peper en zout naar smaak toe. Neem de pan van het vuur.

Stap 2

Verhit 2 el olie in een wok of ruime pan en bak de amandelen 2 minuten al omscheppend bruin. Schep ze uit de pan op keukenpapier. Voeg in gedeelte de spinazie toe en laat de spinazie al omscheppend slinken. Doe de spinazie over in een vergiet en laat goed uitlekken en breng hem op smaak met versgemalen peper en zout.

Stap 3

Verwarm de oven voor tot 200°C. Rol het bladerdeeg uit op de schone theedoek. Steek uit de korte kant van het deeg sterretjes voor de garnering en snijd de rand recht af.

Stap 4

Verdeel het paddenstoelenmengsel over het midden van het bladerdeeg en laat zoveel van de randen vrij zodat je het deeg overlappend over de groenten kunt leggen.

Stap 5

Verbrokkel de feta erboven en verdeel de amandelen en de spinazie erover. Bestrooi met het paneermeel. Vouw de lange zijden van het deeg erover en plak vast met losgeklopt ei. Vouw de korte zijde ook om en plak ook deze randen vast. Keer de Wellington met behulp van de theedoek. Leg hem op het met bakpapier beklede bakblik en plak de uitgestoken sterretjes erop. Bestrijk de Wellington met de rest van het ei en bak de Wellington in ± 30 minuten goudbruin en gaar. 

Stap 6

Neem de Wellington uit de oven en schuif hem op een schaal. Snijd de Wellington aan tafel in stukken. 

Dit gerecht kost ongeveer € 2,29 per persoon.

Eet smakelijk!

Mail recept
Tip

Lekker met hasselback aardappelen en appelcompote met cranberries.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering over de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres wordt alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Je  ontvangt van ons een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch