Gemiddeld
30Min
30Min
4 Personen | |
---|---|
4 | struisvogelbiefstukjes |
200 g | verse cranberries |
1/4 tl | gemalen kaneel |
1/2 | sinaasappel, sap en rasp |
50 ml | rode port |
50 g | kristalsuiker |
400 g | haricots verts |
1 | rode ui |
2 | courgettes |
2 | takjes tijm |
8 | plakken ovengebakken spek |
50 g | roomboter |
Haal de struisvogelbiefstukken uit de verpakking en leg op een bord. Laat 30 minuten op kamertemperatuur rusten.
Doe de cranberry’s met de kaneel, port, sinaasappelsap en -rasp en de suiker in een pannetje. Zet het vuur halfhoog en breng aan de kook. Laat 15 minuten sudderen, zet eventueel het vuur iets lager. Proef en breng eventueel extra op smaak met suiker of kaneel. Draai het vuur uit en zet apart tot gebruik.
Was de courgettes. Snij ze met een spiraalsnijder in dunne slierten als spaghetti. Of schaaf de courgettes in de lengte in lange dunne plakken. En snijd ze vervolgens in dunne slierten. Snij de gepelde rode ui doormidden en snij in dunne halve ringen.
Snijd ondertussen de harde uiteindes van de haricots verts. Doe ze in een pan met gezouten water en breng aan de kook. Kook de haricots verts gedurende 5 minuten. Giet af en laat droogstomen. Maak 8 porties van de haricots verts en wikkel ze in het spek.
Verwarm ondertussen een tweede koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de rode ui 5 minuten aan. Voeg de courgettespaghetti toe en de tijmblaadjes. Bak 3 minuten zachtjes mee. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm ondertussen een derde koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de haricots verts pakketjes rondom goudbruin. Serveer de struisvogelbiefstukken met een nestje courgettespaghetti en de cranberrysaus.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €5 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres