Gemakkelijk
70Min
30Min
4 Personen | |
---|---|
1 kg | culinaire aardappelen met rode schil, schoongeboend |
30 g | bakboter |
1 | schouderrollade (600 g) |
250 g | sjalotjes, gepeld |
1/2 | kippenbouillontablet |
100 ml | Passo Fermo |
1 | laurierblad |
4 | takjes tijm |
2 el | olijfolie |
2 teentjes | knoflook, gepeld |
2 takjes | rozemarijn |
Halveer de aardappelen in de lengte en kook ze 5 min. in water met zout naar smaak. Giet ze af en laat ze uitdampen.
Verhit de bakboter in een braadpan en bak de rollade rondom bruin aan. Voeg de sjalotjes toe en bak ze 5 min. al omscheppend mee.
Schenk 150 ml heet water en de port erbij, verkruimel de bouillontablet erboven en leg 2 takjes tijm en de laurier in de pan. Roer alles goed door en laat de rollade, op een laag vuur, met de deksel op de pan, in ca. 55 min gaar braden.
Verwarm de oven voor tot 220 graden. Schep de olie en de uitgeperste knoflook boven de aardappelen en schep ze om. Verdeel ze over een met een bakmatje bekleed bakblik en knip de takjes rozemarijn boven de aardappelen in stukjes. Rooster ze in de voorverwarmde oven in 25-30 min lichtbruin en gaar. Schep ze tussentijds eenmaal om.
Neem de rollade en de sjalotjes uit de pan en laat afgedekt met aluminiumfolie 5 min rusten. Kook de jus nog iets in. Snijd de rollade in plakken, leg ze op een schaal en verdeel de sjalotten eromheen. Garneer met de overgebleven takjes tijm. Serveer met de jus en de geroosterde aardappelen. Lekker met haricots verts (in spek) en stoofpeertjes.
Kinderen aan tafel? Vervang de port dan door versgeperst sinaasappelsap.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres