1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Schouderrollade met zoete-aardappelpuree met appel en rode-wijnsaus

Schouderrollade met zoete-aardappelpuree met appel en rode-wijnsaus

Schouderrollade met zoete-aardappelpuree met appel en rode-wijnsaus bij ALDI

Gemiddeld

60Min

3 Personen
2 Sjalotten
4 Tenen knoflook
75 g Milsani roomboter
1 tl Gedroogde rozemarijn
1 Prestige schouderrollade (ca. 600 g)
2 Romatomaten
300 ml Kaapse Pracht rode wijn
1 kg Zoete aardappelen
1 Granny Smith appel
2 el Biologische extra vierge olijfolie
25 g Bloem
250 ml Rundvleesbouillon
Mail recept

Stap 1

Snijd de sjalotten in ringen en plet de tenen knoflook. Verwarm de boter in een braadpan op middelhoog vuur en fruit hierin de sjalotten, knoflook en rozemarijn. Kruid de rollade met peper en zout, en bak rondom bruin. Snijd de tomaten in parten en voeg samen met de 250 ml rode wijn toe aan de pan. Draai het vuur laag en laat 45-55 minuten gaar braden. 

Stap 2

Schil ondertussen de zoete aardappels en snijd in gelijke stukken. Doe in een pan met water en zout. Breng het water aan de kook en kook de zoete aardappels in 10-15 minuten gaar. Schil ondertussen de appel en snijd in kleine stukjes. 

Stap 3

Giet de zoete aardappels af en stamp tot een puree. Breng op smaak met de olijfolie, peper en zout. Roer de appel erdoor. 

Stap 4

Haal de schouderrollade uit de pan en wikkel in aluminiumfolie. Laat ongeveer 15 minuten rusten, eventueel in een voorverwarmde oven op 120 °C. Verwarm ondertussen de pan met braadvocht opnieuw en voeg de bloem toe. Roer goed en bak de bloem in ongeveer 3 minuten gaar. 

Stap 5

Blus af met een scheutje bouillon en roer met een garde om klontjes te voorkomen. Voeg de rest van de bouillon en de 50 ml rode wijn toe en breng aan de kook. Kook 5-10 minuten om zoveel mogelijk alcohol te laten verdampen en de saus iets in te laten koken. 

Stap 6

Proef de saus en breng indien nodig op smaak met zout en peper. Haal de rollade uit de folie en snijd (voor een deel) aan. Serveer de rollade samen met de zoete-aardappelpuree en de rode-wijnsaus.

Tip

Is de saus niet voldoende gebonden? Voeg dan tot slot kleine blokjes koelkastkoude boter stuk voor stuk en al roerende toe. Voeg pas een volgend blokje toe als het vorige is gesmolten en ga zo door tot de gewenste consistentie. 

Dit gerecht kost ongeveer € 2,32 per persoon

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering over de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres wordt alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Je  ontvangt van ons een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch