Gemiddeld
55Min
4 Personen | |
---|---|
1 | Schouderrollade |
1 zak | pommes duchesse |
1 zak | spruitjes |
1 | rode ui |
2 el | gedroogde cranberries |
1/3 bakje | platte peterselie |
1 zakje | champignonsaus |
1/2 bakje | kastanjechampignons |
25 g | boter |
peper en zout | |
Benodigd: aluminiumfolie, bakpapier, staafmixer en vleesmeter. |
Maak er geweldige kerstdagen van met het uitgebreide kerstmenu met vlees. De rollade is een echte kerstklassieker en heerlijk met pommes duchesse en spruitjes!
Stap 1
Haal de rollade een uur van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Bestrooi de rollade met peper en zout. Verwarm de oven voor op 160 graden.
Stap 2
Pak de spruitjes erbij. Snijd de harde uiteinden van de spruitjes eraf. En verwijder eventueel buitenste blaadjes van de spruitjes, die niet mooi zijn. Je kerstmenu moet er natuurlijk wel lekker uitzien.
Pel de rode ui en snijd in dunne halve ringen. Doe de cranberries in een bakje. Pak de peterselie, leg 4 takjes apart en hak de overige peterselie fijn. Zet alles even weg tot gebruik.
Stap 3
Dep de rollade met keukenpapier droog. Smelt de boter in de koekenpan tot die verkleurt en bak de rollade rondom goudbruin in 5 minuten. Doe de rollade met het bakvet in een ovenschaal in het midden van de oven, bak het in 25-30 minuten gaar. Laat het vervolgens 10-15 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Stap 4
Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden. Haal de pommes duchesse uit de vriezer en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven. Na 15 minuten zijn ze goudbruin en gaar.
Stap 5
Breng een ruime pan met water aan de kook en kook de spruitjes in ongeveer 10-12 minuten gaar. Prik er even met een vork in, ze moeten niet te zacht zijn.
Stap 6
Bak rode ui in olijfolie in de koekenpan zacht en bak de laatste minuten de cranberries mee. Giet de spruitjes af in een vergiet en meng ze door de ui en cranberries in de koekenpan.
Stap 7
Snijd de champignons in plakjes en bereid de champignonsaus volgens aanwijzingen op de verpakking. Voeg ze toe aan de saus en verwarm ca. 5 minuten op laag vuur. Voeg daarna ook de fijngehakte peterselie toe aan de saus.
Stap 8
Snijd de rollade voorzichtig in plakken en leg deze op de borden. Leg de Pommes Duchesse en spruiten erbij. En schenk de saus een beetje over de rollade. Garneer met een takje peterselie en je kunt het gelijk serveren!
Heb je een oventhermometer? De kerntemperatuur 60 graden is medium, 70 graden is doorbakken.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €2,69 per persoon.
Probeer onze heerlijke 3-gangenkerstmenu’s vanaf € 4.55 per persoon. Zo maak je met ALDI de allerlekkerste kerstgerechten, voor de allerlaagste prijs!
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres