Gemiddeld
15Min
60Min
4 Personen | |
---|---|
8 | dikke sneetjes kerststol |
2 | eieren |
300 ml | melk |
2 el | kristalsuiker |
1 tl | kaneelpoeder |
rasp | van 1 schoongeboende sinaasappel |
60 g | boter |
Leg de sneetjes kerststol op een broodplank en laat ze in 60 min. iets indrogen. Keer ze halverwege.
Klop de eieren met de melk in een kom los. Wentel de sneetjes door het eimengsel en leg ze op elkaar in een diep bord. Schenk de rest van het eimengsel erover. Keer het brood en lepel zo nodig het uitgelekte eimengsel erover.
Meng de suiker met het kaneelpoeder en de sinaasappelrasp door elkaar.
Verhit de helft van de boter in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag en bak 4 van de sneetjes uitgelekte kerststol in de hete boter aan beide kanten lichtbruin.
Bak de rest van de sneetjes brood in de rest van de boter. Bestrooi ze met de kaneel-sinaasappelsuiker.
Serveer ze warm met verse vruchten als aardbeien, bramen, rode bessen of frambozen.
Vervang de kerststol eens door noten-, rozijnen-, krenten- of mueslibrood.
Serveer de wentelteefjes ook eens als toetje met gebakken ananas of banaan en een bolletje roomijs.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres