Gemakkelijk
40Min
30Min
4 Personen | |
---|---|
1 | rode kool |
1 | rode peper |
150 ml | milde olijfolie |
4 el | kerriepoeder |
250 g | vintage cheddar |
1 kg | pastinaak |
3 | kruidnagels |
250 ml | slagroom |
10 takjes | bieslook |
2 bakplaten, bakkwastje, aluminiumfolie, bakpapier |
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Snijd van de rode kool 4 plakken van 2 cm dik. Leg de rode kool op een bakplaat met bakpapier. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadjes met de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Meng de rode peper, olie en kerriepoeder door elkaar. Smeer de rode kool met een bakkwastje rondom in met de olie. Dek af met aluminiumfolie en rooster 15 min. in de oven. Verwijder na 15 min. de folie en rooster nog 15 min.
Rasp intussen de kaas fijn. Maak van de kaas 4 bergjes op een bakplaat met bakpapier en druk ze een beetje plat. Zorg voor voldoende ruimte tussen de bergjes. Bak de kaas 10-12 min. in de oven. Haal de koekjes eruit en laat volledig afkoelen.
Schil intussen de pastinaak en snijd in stukken van 2 cm. Steek in 1 stuk pastinaak de kruidnagels. Breng de slagroom met de pastinaak aan de kook. Kook in ca. 15 min. op laag vuur met de deksel schuin op de pan gaar. Schep halverwege om.
Snijd de bieslook fijn. Verwijder het stukje pastinaak met de kruidnagels. Stamp de pastinaak met de slagroom met de pureestamper fijn. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de puree over de borden. Leg de rode koolsteak erop en zet het kaaskoekje er tegenaan. Garneer met de bieslook.
Serveer de rode kool steaks met een lepel crème fraîche of Griekse yoghurt.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €3,34 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres