Gemakkelijk
1Uur
4 Personen | |
---|---|
400 g | kabeljauwfilets, ontdooid |
50 g | pistachenoten |
50 g | verse kruiden (bijv. peterselie, bieslook, basilicum) |
2 el | mosterd |
peper en zout naar smaak | |
1 el | olijfolie |
300 g | flespompoen |
300 g | aardappels |
50 ml | melk |
klontje | ongezouten boter |
1 tl | nootmuskaat |
Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de pompoen en haal de zaadlijsten eruit en snijdt ze in plakken van 2 cm. Leg ze op de bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en bak ze 15 minuten.
Hak ondertussen de peterselie, bieslook en basilicum fijn (houd ongeveer een lepel apart voor de garnering). Hak de pistachenoten fijn. Meng de pistachenoten en kruiden in een kom.
Bestrijk de kabeljauwfilets met mosterd aan beide zijden. Druk het pistache-kruidenmengsel op de bovenkant van de filets. Verhit olijfolie in een pan en bak de kabeljauw kort op de kant waar geen kruiden zitten. Leg de kabeljauwfilets op de pompoen in de oven. Bak 10 minuten tot alles gaar is.
Verhit olijfolie in een pan en bak de kabeljauw kort op de kant waar geen kruiden zitten. Leg de kabeljauwfilets op de pompoen in de oven. Bak 10 minuten tot alles gaar is.
Schil ondertussen aardappels. Snijd in gelijke stukken. Voeg een theelepel zout toe aan een pan water en kook de flespompoen en aardappels tot ze gaar zijn. Giet af. Stamp de flespompoen en aardappels fijn met een pureestamper. Voeg melk, ongezouten boter, nootmuskaat, peper en zout toe en meng tot een romige puree.
Verdeel over ieder bord een flinke lepel van de puree. Leg de kabeljauw mooi op de puree en garneer met wat extra groene kruiden.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,95 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres