Gemakkelijk
60Min
4 Personen | |
---|---|
1 | beenham |
8 | stoofpeertjes |
0.5 L | wijn |
150 g | suiker |
1 | kaneelstokje |
1200 g | pompoen, geschild en in kleine blokjes |
5 | grote aardappelen, geschild en in stukken |
1 | witte ui, fijngesnipperd |
1 | teentje knoflook, fijngesnipperd |
2 dl | groentebouillon |
4 el | water |
2 el | suiker |
olijfolie | |
snuf gemalen kaneel | |
zout & peper |
Schil de stoofpeertjes en zet ze tegen elkaar in een passende pan. Schenk er een halve liter wijn bij, 1 kaneelstokje en 150 gram suiker. Breng aan de kook en zet het vuur daarna zacht. Kook de peertjes in 1 uur en 15 minuten gaar.
Verwarm de oven voor tot 150 °C. Neem de beenham uit de verpakking en dep ‘m droog met keukenpapier. Verhit 1½ eetlepel olijfolie in de braadpan en braad de beenham rondom kort aan.
Bestrijk de beenham met olijfolie en kruid af met zout en peper. Braad de beenham in 55 - 60 minuten gaar in de oven.
Maak ondertussen de pompoenpuree. Verhit daarvoor een klont boter op medium vuur en bak de ui en knoflook in de boter tot de uien glazig zijn. Voeg de pompoenblokjes en de aardappelen toe aan de pan en schenk er de groentebouillon bij. Laat op zacht vuur sudderen tot de aardappel- en pompoenstukjes helemaal zacht zijn.
Voeg een klontje boter toe en kruid af met zout en peper. Mix met een staafmixer (of gebruik een pureestamper) tot puree. Proef en voeg eventueel nog wat meer zout en peper toe. Houd op een laag vuurtje warm en roer af en toe om te voorkomen dat de puree aan de onderkant van je pan gaat plakken.
Is de beenham klaar? Serveer dan met de puree en de stoofpeertjes.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres