Gemiddeld
10Min
35Min
4 Personen | |
---|---|
600 g | haricots verts |
40 g | hazelnoten |
4 el | olijfolie |
1 | gesnipperde ui |
2 | teentjes knoflook |
250 g | spinazie |
3 | zongedroogde tomaatjes, in stukjes |
2 | varkenshaasjes à 270 g |
8 | plakjes ontbijtspek |
Benodigdheden: | |
cocktailprikkers |
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Snijd de puntjes van de haricots verts en zet de boontjes onder water in een pan. Rooster de hazelnoten op een bakblik in de voorverwarmde oven in ± 7 minuten lichtbruin. Laat ze afkoelen op keukenpapier en hak ze grof.
Verhit 2 el van de olie in een koekenpan en fruit de ui al omscheppend 3 minuten op een halfhoog vuur. Voeg de knoflook en de spinazie toe en laat de spinazie al omscheppend slinken. Laat de spinazie goed uitlekken. Druk het overtollige vocht eruit. Schep de zongedroogde tomaatjes erdoor. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Vouw de onderste dunne puntjes van de varkenshaasje om en steek ze vast met de cocktailprikkers. Halveer de varkenshaasjes en snijd ze in de lengte in. Verdeel het spinaziemengsel erover en vouw het vlees weer dicht. Omwikkel elk haasje met 2 plakjes spek. Bestrooi met vlees met versgemalen peper en eventueel zout.
Verhit 2 eetlepels van de olie en braad de varkenshaasjes rondom bruin aan. Temper het vuur en braad de varkenshaasjes in ± 12 minuten net gaar. Kook intussen de haricots verts in gezouten water ± 5 minuten beetgaar. Giet ze af en bestrooi met de hazelnoten. Druppel er een beetje olijfolie over. Serveer de gevulde varkenshaas met de haricots verts.
Lekker met de hasselback aardappelen met rozemarijn.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres