Gemakkelijk
20Min
8 Personen | |
---|---|
Bruschetta’s met warmgerookte zalm en avocadoroom | |
1 | baguette rustique meergranen |
1 teentje | avocado |
½ g | limoen, het sap |
125 g ml | crème fraîche |
5 g | bieslook |
125 g | warm gerookte zalm |
Bruschetta’s met gekaramelliseerde champignons en sherry | |
1 | baguette rustique wit |
1 | rode ui |
2 tenen | knoflook |
250 g | kastanjechampignons |
2 el | sherry |
Bruschetta’s met brie, rauwe ham en bosvruchtenjam | |
1 | baguette rustique wit |
200 g | roombrie |
150 g | Italiaanse gedroogde truffelham |
200 g | bosvruchtenjam |
Snijd de baguette in plakjes en bak volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat afkoelen.
Verwijder de schil en pit van de avocado. Prak het vruchtvlees met een vork fijn en doe in een kom. Meng het limoensap met de crème fraîche, een snuf zout en peper door de avocado. Proef en breng eventueel extra op smaak.
Snijd de bieslook in hele fijne ringetjes. Trek de warm gerookte zalm met twee vorken uit elkaar zodat je kleine flakes krijgt.
Besmeer de plakjes stokbrood met de avocadoroom. `Verdeel de zalm erover en garneer met de bieslook. Serveer direct.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,48 per persoon.
Snijd de baguette in plakjes en bak volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat afkoelen.
Snijd de rode ui in dunne ringen en hak de knoflook fijn. Maak de kastanjechampignons schoon en snijd in dunne plakjes. Ris de oregano- of tijmblaadjes van de takjes.
Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Fruit hierin de rode ui met de knoflook en de tijm of oregano gedurende 5 minuten. Schep uit de pan en zet apart.
Verwarm de pan opnieuw met een scheut olijfolie, dit keer op hoog vuur. Bak hierin de champignonplakjes tot ze mooi bruin kleuren en karamelliseren. Breng op smaak met zout en peper en blus af met de sherry. Laat de alcohol verdampen en voeg het rode-uimengsel toe.
Schep het champignonmengsel op de plakjes stokbrood. Serveer direct.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,79 per persoon.
Snijd de baguette in plakjes en bak volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat afkoelen.
Snijd de roombrie in kleine plakjes. Trek of snijd de boerenham in kleinere stukken.
Top de plakjes brood met een plakje roombrie. Leg hierop een theelepeltje bosvruchtenjam en sluit af met de ham.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €2,15 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres