Zomerse paprikasoep
Gemakkelijk
5 Min
15 Min
4 Personen
- biologische olijfolie
- ui (grof gesnipperd)
- rode peper (gesneden)
- knoflook (geperst)
- gedroogde tijm
- rode paprikas (in stukjes)
- half gedroogde tomaatjes
- tuinkruidenbouillon
Ingrediënten
4 Personen
- biologische olijfolie
- ui (grof gesnipperd)
- rode peper (gesneden)
- knoflook (geperst)
- gedroogde tijm
- rode paprikas (in stukjes)
- half gedroogde tomaatjes
- tuinkruidenbouillon
Bereidingswijze
Stap 1
Verhit de olie in een pan, voeg de uisnippers en chilipeper toe en fruit ze gedurende 10 min. Voeg de zongedroogde tomaatjes, tijm en knoflook toe en bak deze even mee. Doe de stukken paprika in de pan en leg het deksel erop om de stukken langzaam warm te laten worden in ca. 10 min.
Stap 2
Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat deze 15 min op laag vuur koken. Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen. Pureer de soep glad en druppel er wat olie over.
Tip
Bepaalde producten kunnen afhankelijk van het seizoen tijdelijk verkrijgbaar zijn