Zelf pepernoten maken voor Sinterklaas
Gemakkelijk
60 Min
6 Personen
- zelfrijzend bakmeel
- ruwe rietsuiker
- gemalen kaneel
- kruidnagel fijn gemalen
- gemalen nootmuskaat
- gemalen gember
- koude boter in blokjes
- volle melk
Ingrediënten
6 Personen
- zelfrijzend bakmeel
- ruwe rietsuiker
- gemalen kaneel
- kruidnagel fijn gemalen
- gemalen nootmuskaat
- gemalen gember
- koude boter in blokjes
- volle melk
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm je oven voor tot 175 graden.
Stap 2
Doe het zelfrijzende bakmeel samen met de suiker, alle specerijen en de koude boterblokjes in een mengkom.
Stap 3
Was je handen en kneed alles met je schone handen door elkaar. Voeg nu de melk beetje bij beetje toe en blijf kneden tot een soepel, homogeen mengsel.
Stap 4
Klaar? Verdeel het deeg nu eerst in twee en dan in vier. Maak van elke portie een mooie bal en gebruik een deegrol om die tot een sliert van ongeveer 2 à 3 cm uit te rollen. Snijd deze in gelijke stukjes en rol hier mooie balletjes van.
Stap 5
Bekleed een bakplaat met bakpapier en schik de balletjes daarop. Druk ze wat aan, zodat ze wat stabieler liggen.
Stap 6
Bak de pepernoten in 10 minuten bruin. Laat de pepernoten afkoelen en bewaar afgesloten.
Prijs van het gerecht
De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,25 per persoon.