Zalm uit de oven met sinaasappel-specerijenglaze en aardappelgratin rollen
Gemakkelijk
30 Min
4 Personen
- aardappel gratinrollen
- Gouda 48+ kaas belegen
- sinaasappel sap en rasp Andere helft in plakken gesneden
- honing
- extra vierge olijfolie
- mespunt gemalen nootmuskaat
- mespunt gemalen kaneel
- mespunt gemalen komijn
- mespunt gemalen gember
- mespunt witte peper
- zout
- zalmfilets vers of ontdooid uit de diepvries
- milde olijfolie
- bosje platte peterselie
Ingrediënten
4 Personen
- aardappel gratinrollen
- Gouda 48+ kaas belegen
- sinaasappel sap en rasp Andere helft in plakken gesneden
- honing
- extra vierge olijfolie
- mespunt gemalen nootmuskaat
- mespunt gemalen kaneel
- mespunt gemalen komijn
- mespunt gemalen gember
- mespunt witte peper
- zout
- zalmfilets vers of ontdooid uit de diepvries
- milde olijfolie
- bosje platte peterselie
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijdt de aardappelgratinrol in 8 gelijke stukken.
Stap 2
Meng het sinaasappelsap en de -rasp met de honing, extra vierge olijfolie, nootmuskaat, kaneel, komijn, gember, witte peper en het zout. Leg de zalmfilets op de huid in een ovenschaal en besmeer met de sinaasappel-specerijenglaze. Heb je glaze over? Bewaar het voor een volgende keer.
Stap 3
Leg de aardappelgratinstukken op de snijkant op een met bakpapier beklede bakplaat. Bedek eventueel de bovenkant met een beetje geraspte kaas.
Stap 4
Zet de ovenschaal met de zalm onder in de oven en de bakplaat met aardappelgratin in het midden. Bak 18 minuten of totdat de aardappelgratin stukken krokant zijn. De zalm mag nog zachtroze en een beetje rauw vanbinnen zijn.
Stap 5
Hak ondertussen de peterselie fijn. Garneer de aardappelrollen met de peterselie en serveer samen met de zalm.
Prijs van dit gerecht
De prijs van dit gerecht is ongeveer €3,85 per persoon.