Vegan risottoballen met prosecco en citroen
Gemiddeld
30 Min
8 Personen
- gele ui
- knoflook
- pandanrijst
- prosecco
- rozemarijn tijm en orgeno
- groentebouillon
- citroen sap en rasp
- paneermeel
- frituurolie om in te frituren
Ingrediënten
8 Personen
- gele ui
- knoflook
- pandanrijst
- prosecco
- rozemarijn tijm en orgeno
- groentebouillon
- citroen sap en rasp
- paneermeel
- frituurolie om in te frituren
Bereidingswijze
Stap 1
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm een hapjespan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en de knoflook gedurende 5 minuten. Voeg de pandanrijst toe en bak een paar minuten mee totdat alle rijstkorrels glazig zijn door de olie. Blus af met de prosecco en draai het vuur lager en laat de rijst de prosecco volledig opnemen. Roer continu.
Stap 2
Haal ondertussen de tijmblaadjes van de takjes en hak fijn. Meng door de risotto. Voeg zodra de prosecco volledig is opgenomen een flinke soeplepel bouillon toe. Laat de rijst de bouillon volledig opnemen. Ga zo door tot de rijst gaar is.
Stap 3
Roer het citroensap en de citroenrasp door de risotto. Proef en breng op smaak met zout en peper. Laat volledig afkoelen, het liefst een hele nacht.
Stap 4
Doe het paneermeel in een schaaltje of diep bord. Draai balletjes van ongeveer 35 gram van de risotto. Rol door het paneermeel en leg op een bakplaat.
Stap 5
Verwarm de frituurolie en bak hierin de risottoballen goudbruin en krokant. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een beetje zeezout. Serveer warm.
Prijs van het gerecht
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,57 per persoon.