Valentijnssoesjes
Gemakkelijk
10 Min
50 Min
2 Personen
- slagroom
- suiker (alleen bij de verse slagroom gebruiken)
- aardbeien
- frambozen
- blauwe bessen
- takjes met rode bessen
- poedersuiker
- decoratiehartjes
- chocolade (geraspt)
- blaadjes munt (optioneel)
- bloem
- boter
- melk
- water
- eieren
- zout
Ingrediënten
2 Personen
- slagroom
- suiker (alleen bij de verse slagroom gebruiken)
- aardbeien
- frambozen
- blauwe bessen
- takjes met rode bessen
- poedersuiker
- decoratiehartjes
- chocolade (geraspt)
- blaadjes munt (optioneel)
- bloem
- boter
- melk
- water
- eieren
- zout
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng in een steelpan het water, de melk, de boter en het zout aan de kook. Haal het pannetje van het vuur als de boter helemaal is gesmolten en voeg de bloem in één keer toe. Zet het pannetje terug op het vuur en roer alles nog 3 minuten goed met een houten lepel. Doe het deeg in een kom en laat 3 minuten afkoelen. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe. Roer eerst totdat het ene ei helemaal is opgenomen, voordat je het volgende ei toevoegt. Roer totdat er een glanzend geheel ontstaat en schep vervolgens in de spuitzak.
Stap 2
Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit kleine toefjes. Druk met een natte vinger de puntjes naar beneden. Bak de soesjes vervolgens in het midden van de oven in ongeveer 25 – 30 minuten gaar en goudbruin. Open de oven niet voordat ze goudbruin zijn. Laat dan de soesjes afkoelen.
Stap 3
Klop 1/3 van de slagroom met suiker stijf of gebruik kant-en-klare slagroom en schep het in de spuitzak met een klein rond spuitmondje. Spuit het via een klein gaatje onder in het soesje. Snijd de soesjes door als je deze met verschillende vullingen en fruit wilt gaan vullen.
Stap 4
Spuit op de bodem van ongeveer 15 soesjes een laagje slagroom en leg hier een paar fijngesneden stukjes fruit naar keuze op. Dek deze af met nog een toefje slagroom en plaats de bovenkant van het soesje erop.
Stap 5
Versier de soesjes rondom nog met wat extra fruit. Heerlijk om dit met blauwe bessen en rode bessen te doen. Aardbeien en frambozen over? Gebruik deze ook als versiering. Bestuif de soesjes met poedersuiker, rasp nog wat chocolade om eroverheen te strooien en versier tot slot met onze decoratiehartjes.
Variatietip:
Maak in plaats van zoete soesjes ook eens hartige soesjes.
Extra tip:
Te veel soesjes gemaakt? Vries de soesjes zonder vulling in en geniet er op een later moment nogmaals van!