Stoofvlees met Abdijbock
Gemakkelijk
15 Min
90 Min
2 Personen
- grote klont boter
- hacheevlees in stukjes
- Steenbrugge Abdijbock
- rietsuiker
- sjalotten, in vieren gesneden
- knoflook, fijngesneden
- tijm
- runderbouillon
- dikke snee brood met mosterd
- peper en zout
Ingrediënten
2 Personen
- grote klont boter
- hacheevlees in stukjes
- Steenbrugge Abdijbock
- rietsuiker
- sjalotten, in vieren gesneden
- knoflook, fijngesneden
- tijm
- runderbouillon
- dikke snee brood met mosterd
- peper en zout
Bereidingswijze
Stap 1
Verhit een grote pan met een dikke bodem en smelt de helft van de boter. Bak het hacheevlees aan in de boter. Kruid met peper en zout en houd even apart.
Stap 2
Smelt de andere helft van de boter in de pan en bak de sjalotten en knoflook glazig. Blus het met het abdijbockbier en voeg het vlees weer toe. Voeg de runderbouillon, de tijm, rietsuiker, peper en zout toe. Leg boven op het vlees de boterham met mosterd.
Stap 3
Laat gedurende anderhalf uur pruttelen op matig vuur.
Tip
Heerlijk met wat aardappelschijfjes. En voeg er wat groente naar keuze aan toe.