Stoofpotje van kip met Steenbrugge tripel
Gemakkelijk
15 Min
40 Min
4 Personen
- grote klont boter
- ui gesnipperd
- knoflook
- dik gesneden gerookt spek in reepjes
- kippenbouten
- Steenbrugge tripel
- kippenbouillon
- laurier
- rozemarijn
- peper en zout
- tijm
- rietsuiker
- kaneel
- boterhammen met mosterd
Ingrediënten
4 Personen
- grote klont boter
- ui gesnipperd
- knoflook
- dik gesneden gerookt spek in reepjes
- kippenbouten
- Steenbrugge tripel
- kippenbouillon
- laurier
- rozemarijn
- peper en zout
- tijm
- rietsuiker
- kaneel
- boterhammen met mosterd
Bereidingswijze
Stap 1
Smelt de boter in een grote pan. Fruit de ui en de knoflook en bak de spekreepjes aan.
Stap 2
Voeg de stukken kip toe en overgiet met de inhoud van 1 flesje Steenbrugge tripel. Voeg ook 500 ml kippenbouillon toe.
Stap 3
Kruid met peper en zout, laurier, tijm, rozemarijn en voeg ook de rietsuiker en de kaneel toe.
Stap 4
Leg twee sneden brood met mosterd bovenop het vocht. Laat gedurende 40 minuten pruttelen op een matig vuurtje.