Spinaziesalade met gegrilde broccoli, gember en knoflook
Gemakkelijk
40 Min
4 Personen
- Zoete aardappel
- Gember
- Knoflook
- Citroensap
- Chilipoeder
- Olijfolie
- Broccoli
- Verse spinazie
- Feta
- Ongezouten amandelen
Ingrediënten
4 Personen
- Zoete aardappel
- Gember
- Knoflook
- Citroensap
- Chilipoeder
- Olijfolie
- Broccoli
- Verse spinazie
- Feta
- Ongezouten amandelen
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de zoete aardappels in de lengte. Prik in met een vork, wrijf in met olijfolie en breng op smaak met zout. Leg in een ovenschaal en rooster 15 minuten in de oven.
Stap 2
Hak ondertussen de gember en knoflook fijn. Meng met de citroenrasp, chilipoeder en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de broccoli in roosjes en meng met de gemberdressing. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 3
Verhoog nadat de zoete aardappel 15 minuten in de oven heeft gezeten naar 225 graden. Leg de ovenschaal onder in de oven. Schuif de bakplaat met broccoli in het midden van de oven en rooster nog 15 minuten. Controleer met een scherp mesje of de zoete aardappel gaar is. Het mesje moet er moeiteloos in gaan en uitkomen.
Stap 4
Snijd de zoete aardappel in grove stukken, verbrokkel de feta en hak de amandelen grof. Meng de spinazie met de zoete aardappel, broccoli en feta. Garneer met de amandelen.
Prijs van dit gerecht
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,49 per persoon.