Spaanse ontbijtpizza’s met spiegelei en chorizo
Gemakkelijk
25 Min
4 Personen
- pitabroodjes
- eieren
- plakjes chorizo
- trostomaten
- knoflook
- gemalen komijn
- takjes koriander (alleen de blaadjes)
Ingrediënten
4 Personen
- pitabroodjes
- eieren
- plakjes chorizo
- trostomaten
- knoflook
- gemalen komijn
- takjes koriander (alleen de blaadjes)
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm een kleine pan met een scheutje olijfolie op laag vuur. Rasp, pers of hak de knoflook fijn. Fruit de knoflook 3 minuten in de pan, of tot de knoflook begint te kleuren en geuren. Rasp ondertussen de tomaten op een grove rasp.
Stap 2
Voeg de tomaten met de komijn en een snuf zout en peper toe aan de knoflook. Verhoog het vuur en bak 10-15 minuten.
Stap 3
Verwarm ondertussen een koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin de spiegeleieren naar wens. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de pitabroodjes in een broodrooster of voorverwarmde oven.
Stap 4
Snijd de chorizo in smalle reepjes en hak de koriander grof. Besmeer de pitabroodjes met de tomatensaus en leg hierop de spiegeleieren. Top met de chorizoreepjes en koriander. Serveer direct.
Prijs van het gerecht
De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,79 per persoon.