Sinterklaas cheesecake met een bodem van speculaas
Gemiddeld
5 Min
90 Min
10 Personen
- speculaas
- roomboter
- suiker
- vanillesuiker
- maïzena
- verse roomkaas
- eieren
- slagroom
- citroen
Ingrediënten
10 Personen
- speculaas
- roomboter
- suiker
- vanillesuiker
- maïzena
- verse roomkaas
- eieren
- slagroom
- citroen
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden. Verkruimel de speculaas tot gruis. Meng de speculaaskruimels met de gesmolten boter en verdeel dit over de bodem van de vorm. Druk alles goed aan en laat het afkoelen.
Stap 2
Doe de suiker samen met de maïzena en roomkaas in een grote kom. Klop de dikke massa los.
Stap 3
Dan mogen de eieren, slagroom en citroenrasp erbij. Meng het tot een mooi glad mengsel en giet dan de cheesecakevulling op de speculaasbodem.
Stap 4
Zet het bakblik ongeveer een uurtje in de oven. Laat de taart daarna afkoelen en zet hem minstens 4 uur in de koelkast, maar het liefst de hele nacht. Serveer de cheesecake op kamertemperatuur.
Stap 5
Versier de taart met snoep uit ons Sint-assortiment!