Shoarmaquiche
Gemakkelijk
5 Min
45 Min
4 Personen
- bladerdeeg
- vloeibare margarine
- roomboter (om de quichevorm in te vetten)
- klassiek gekruid shoarmavlees
- prei
- eieren
- crème fraîche
- geraspte jonge kaas
- beschuit
Ingrediënten
4 Personen
- bladerdeeg
- vloeibare margarine
- roomboter (om de quichevorm in te vetten)
- klassiek gekruid shoarmavlees
- prei
- eieren
- crème fraîche
- geraspte jonge kaas
- beschuit
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C en laat 6 plakjes bladerdeeg ontdooien. Bewaar het overgebleven bladerdeeg eventueel voor een volgende keer.
Stap 2
Verhit de vloeibare margarine in de wokpan en bak het shoarmavlees 3 min aan. Was de prei en snijd deze in ringen. Bak ongeveer 5 min mee met het shoarmavlees tot de prei geslonken is.
Stap 3
Vet de quichevorm goed in. Bekleed de vorm met het bladerdeeg en prik wat gaatjes in de bodem met een vork. Verkruimel daarna de beschuit op de bodem om vocht op te vangen.
Stap 4
Klop de eieren los met crème fraîche en kaas. Schep het shoarmavlees met de prei in een vergiet en laat het even uitlekken. Doe het vlees en de prei vervolgens bij het eimengsel en roer dit goed door. Schep nu alles in de vorm en strijk de bovenkant glad.
Stap 5
Bak de quiche in het midden van de oven in ongeveer 30 min gaar. Let op, als de bovenkant te veel gaat verkleuren, leg er dan even een stukje aluminiumfolie overheen.