Shakshuka
Gemiddeld
10 Min
20 Min
4 Personen
- gepelde tomaten van 400 g
- tomatenpuree
- biologische paprikas
- tomaten
- rode ui
- biologische olijfolie
- knoflook
- chilipoeder
- paprikapoeder
- tijm
- eieren
- zout en versgemalen peper
- verse koriander
- zachte geitenkaas
- geroosterd brood voor erbij
Ingrediënten
4 Personen
- gepelde tomaten van 400 g
- tomatenpuree
- biologische paprikas
- tomaten
- rode ui
- biologische olijfolie
- knoflook
- chilipoeder
- paprikapoeder
- tijm
- eieren
- zout en versgemalen peper
- verse koriander
- zachte geitenkaas
- geroosterd brood voor erbij
Bereidingswijze
Stap 1
Snijd de ui in ringen en pers de knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in de pan en bak de kruiden aan tot het lekker begint te ruiken. Voeg nog wat olijfolie toe en bak de ui en knoflook een paar minuten mee. Snijd de paprika in repen en bak deze een paar minuten mee.Stap 2
Doe nu de blikjes tomatenpuree, de blikken gepelde tomaten en de tomaten in stukjes erbij. Breng het geheel aan de kook.Stap 3
Maak kuiltjes in het mengsel en breek de eieren hierin. Zet het vuur laag. Doe het deksel op de pan en laat 5-10 min pruttelen tot het eiwit gestold is en het eigeel nog zacht is.Stap 4
Verkruimel geitenkaas erover en bestrooi met koriander. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Rooster brood voor erbij om mee te dippen.
Tip
Bepaalde producten kunnen afhankelijk van het seizoen tijdelijk verkrijgbaar zijn.