Salade niçoise met gegrilde tonijnsteak
Gemakkelijk
5 Min
40 Min
4 Personen
- tonijnsteaks
- sjalotten
- azijn
- haricots verts
- culinaire aardappels
- eieren
- cherrytomaten
- zwarte olijven zonder pit
- gemengde jonge slablaadjes
- ansjovisfilets
- Parmezaanse kaas
- extra vierge olijfolie
- zout en peper
Ingrediënten
4 Personen
- tonijnsteaks
- sjalotten
- azijn
- haricots verts
- culinaire aardappels
- eieren
- cherrytomaten
- zwarte olijven zonder pit
- gemengde jonge slablaadjes
- ansjovisfilets
- Parmezaanse kaas
- extra vierge olijfolie
- zout en peper
Bereidingswijze
Stap 1
Ontdooi de tonijn bij voorkeur de dag ervoor in de koelkast. Dep de vis droog met keukenpapier. Bestrooi met zout en peper en bestrijk met 1 el olie.
Stap 2
Snipper de sjalotten fijn en roer in een kom met de azijn door elkaar. Klop 5 el olie door de sjalotjes. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
Stap 3
Maak de haricots verts schoon en kook deze in kokend water met zout in ca. 4 min tot ze beetgaar zijn. Giet het kookvocht af, spoel kort onder koud water.
Stap 4
Was de aardappels en snijd in plakjes van 5 mm dik. Kook de aardappels in water met zout ca. 8 min tot ze gaar zijn. Giet het kookvocht af en laat ze uitdampen. Kook de eieren 6 min en laat ze onder koud water schrikken. Pel de eieren en snijd ze in partjes.
Stap 5
Halveer de tomaatjes. Doe de jonge slablaadjes in een ruime schaal. Schep de boontjes en de aardappels om met de dressing en verdeel over de slablaadjes.
Stap 6
Verhit de grillpan. Leg de tonijn in de grillpan en gril 1-2 minuten aan elke kant.
Stap 7
Verdeel de cherrytomaten, eipartjes, olijven, ansjovisfilet over de sla. Snijd de tonijn in plakjes en leg op de salade. Schaaf de Parmezaanse kaas met een dunschiller boven de salade.