Plaattaart met asperges, radijsjes en Parmezaanse k(p)aasrand
Gemakkelijk
20 Min
35 Min
4 Personen
- groentebouillonblokje
- groene asperges
- extra vierge olijfolie
- crème fraîche
- Parmezaanse kaas geraspt
- chiazaad
- ei
- rol vers bladerdeeg
- radijsjes
- verse bieslook
Ingrediënten
4 Personen
- groentebouillonblokje
- groene asperges
- extra vierge olijfolie
- crème fraîche
- Parmezaanse kaas geraspt
- chiazaad
- ei
- rol vers bladerdeeg
- radijsjes
- verse bieslook
Bereidingswijze
Wat moet je doen?
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2
Breng een pan met water en het bouillonblokje aan de kook. Schil de asperges en snijd de harde uiteindes eraf. Halveer de asperges in de lengte en in de breedte, zodat elke asperge in vier stukken wordt gesneden.
Stap 3
Kook de asperges 3 minuten, haal ze uit de pan en laat uitlekken op een theedoek. Breng op smaak met de olijfolie.
Stap 4
Meng ondertussen de crème fraîche met een snuf zout en peper. Meng de Parmezaanse kaas met het chiazaad en kluts het ei los in een bakje.
Stap 5
Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Vouw de randjes 2 centimeter naar binnen. Bestrijk de bodem met het crème-fraîchemengsel en verdeel de asperges erover. Bestrijk de randen met het geklutste ei en garneer met het Parmezaanse-kaasmengsel. Bak de plaattaart in ongeveer 30/35 minuten goudbruin en gaar.
Stap 6
Snijd ondertussen de radijsjes in kwarten en de bieslook in fijne ringetjes. Haal de plaattaart uit de oven. Garneer met de radijsjes en bieslook, en serveer direct. Ook lekker lauwwarm.Plaattaart met asperges, radijsjes en Parmezaanse k(p)aasrand
Er wordt weleens gezegd dat de Nederlandse keuken vooral bestaat uit stamppot. Zonde, want niets is minder waar. Zo zijn bijvoorbeeld witte asperges met aardappeltjes en botersaus typisch Nederlands. Lekker met ham of gerookte zalm, peterselie en gehakte ei.