Ovenschotel met boerenkool, rookworst en spekjes
Gemakkelijk
10 Min
30 Min
4 Personen
- kruimige aardappels
- crème fraîche
- boter
- mosterd
- boerenkool
- magere spekreepjes
- rookworst
Ingrediënten
4 Personen
- kruimige aardappels
- crème fraîche
- boter
- mosterd
- boerenkool
- magere spekreepjes
- rookworst
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappels en snijd eventueel in gelijke stukken. Kook de aardappels in ongeveer 18 minuten gaar. Giet af en laat even nastomen. Bak ondertussen de spekjes krokant.
Stap 2
Prak de aardappels met de pureestamper tot een gladde puree. Voeg de crème fraîche, de mosterd en eventueel het klontje boter toe en meng tot het een gladde, romige puree is. Meng ook de spekjes door de puree. Verdeel over een ovenschaal. Meng ongeveer de helft van de boerenkool door de puree. Verdeel de rest over de bovenkant.
Stap 3
Snijd de rookworst in plakjes. Verdeel de plakken over de bovenkant van de schotel tot deze helemaal bedekt is. Zet de ovenschotel 15 minuten in de oven. Serveer met wat extra mosterd.
Prijs van dit gerecht
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,71 per persoon.