Oliebollen met hagelslagdip
Gemakkelijk
10 Min
4 Personen
- Oliebollen
- Chocolade (puur melk of wit) in stukjes
- Hagelslag of vruchtenhagel
Ingrediënten
4 Personen
- Oliebollen
- Chocolade (puur melk of wit) in stukjes
- Hagelslag of vruchtenhagel
Bereidingswijze
Wat moet je doen?
Stap 1
Smelt de chocolade au bain-marie: Vul een pan met een laagje water en breng het aan de kook.
Stap 2
Plaats een hittebestendige kom bovenop de pan, zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Voeg de stukjes chocolade toe aan de kom en laat ze smelten terwijl je zachtjes roert. Zorg ervoor dat de chocolade volledig gesmolten is en glad en glanzend is.
Stap 3
Dip de oliebollen in de chocolade: Dompel iedere oliebol voor de helft in de gesmolten chocolade. Zorg ervoor dat de chocolade gelijkmatig over de oliebol is verdeeld.
Stap 4
Bestrooi met hagelslag: Terwijl de chocolade nog warm is, strooi je hagelslag of vruchtenhagel over de gedipte oliebol voordat de chocolade stolt. Je kunt de hagelslag naar eigen smaak kiezen, zoals puur, melk of witte chocoladehagelslag.
Stap 5
Laat de chocolade volledig uitharden, wat meestal enkele uren duurt, voordat je de oliebollen serveert.
Dit lekkere en feestelijke recept is perfect voor Oud en Nieuw of gewoon als lekkernij voor het hele gezin. Geniet ervan!Prijs van dit gerecht
De prijs van dit gerecht is ongeveer € 0,70 per persoon.