Mexicaanse nachos
Gemakkelijk
15 Min
20 Min
4 Personen
- tortillachips
- rundergehakt
- knoflook
- tomatenblokjes
- lente-ui
- rode ui
- avocado
- cherrytomaatjes
- mais
- kidneybonen
- jalapeño-pepers
- olijven
- crème fraîche
- geraspte kaas
- paprikapoeder
- olijfolie
- avocado
- rode ui
- tomaat
- knoflook
- jalapeño-pepers
- limoensap
- chorizo, gebakken
- peper en zout
- tomatenblokjes
- knoflook
- jalapeño-pepers
- rode ui
- limoensap
- paprikapoeder
- zout
Ingrediënten
4 Personen
- tortillachips
- rundergehakt
- knoflook
- tomatenblokjes
- lente-ui
- rode ui
- avocado
- cherrytomaatjes
- mais
- kidneybonen
- jalapeño-pepers
- olijven
- crème fraîche
- geraspte kaas
- paprikapoeder
- olijfolie
- avocado
- rode ui
- tomaat
- knoflook
- jalapeño-pepers
- limoensap
- chorizo, gebakken
- peper en zout
- tomatenblokjes
- knoflook
- jalapeño-pepers
- rode ui
- limoensap
- paprikapoeder
- zout
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui en knoflook fijn en bak dit een minuutje in olijfolie. Voeg het gehakt en de paprikapoeder toe en bak rul. Voeg als laatste de tomatenblokjes toe.
Stap 2
Snijd de cherrytomaatjes in vieren, de avocado en de lente-ui in stukjes. Laat de mais en de kidneybonen uitlekken.
Stap 3
Giet eerst het gehaktmengsel in een ovenschaal.
Verdeel de tortillachips en overige ingrediënten over het gehakt. Schep de crème fraîche in het midden en strooi dan flink wat geraspte kaas over het geheel. Zet het dan nog 15 min in de oven totdat de kaas is gesmolten.Guacamole:
Doe alle ingrediënten in een blender, en mix als laatste de gebakken stukjes chorizo door de guacamole.
Salsadip:
Pers het teentje knoflook en snijd de ui en jalapeño-pepers in kleine stukjes. Mix dit door de tomatenblokjes met de rest van de ingrediënten.
Tip
Ook lekker met geitenkaas in plaats van geraspte kaas.