Luxe ontbijttoast met spek, guacamole en ei
Gemakkelijk
15 Min
1 Personen
- handje snoeptomaatjes
- olijfolie
- zout & peper
- sneden Bakkersgoud rustiek wit
- grote avocado
- limoen, het sap
- snuf chilipeper
- plakken katenspek
- ei
Ingrediënten
1 Personen
- handje snoeptomaatjes
- olijfolie
- zout & peper
- sneden Bakkersgoud rustiek wit
- grote avocado
- limoen, het sap
- snuf chilipeper
- plakken katenspek
- ei
Bereidingswijze
Luxe ontbijttoast met spek, guacamole en ei
Heb je iets te vieren? Met deze luxe ontbijttoast met spek, guacamole, tomaatjes en een gepocheerd ei begin je de dag op een feestelijke manier.
Stap 1
Zet de grill van je oven aan. Leg de tomaatjes in een ovenschaaltje en besprenkel met olijfolie. Kruid af met peper en zout en roer alles door elkaar. Zet gedurende 15 minuten onder de grill.
Stap 2
Breng een steelpannetje met water aan de kook. Vul een kopje met een vel plastic folie en bestrijk met een beetje olijfolie. Breek er het ei in en bind de plastic folie met het ei erin toe tot een buideltje. Kookt het water? Kook het plastic buideltje dan gedurende 3 minuten. Haal onmiddellijk uit het warme water en spoel voorzichtig af met koud water.
Stap 3
Maak de guacamole door de avocado plat te prakken in een kom. Voeg het limoensap, een snuf gemalen chili en peper en zout naar smaak toe en roer door elkaar.
Stap 4
Bak de plakken katenspek in een pan op mediumvuur. Vetstof toevoegen hoeft niet, het spek is vet genoeg van zichzelf.
Stap 5
Leg de sneetjes brood op een bord en besmeer met de guacamole. Beleg met het uitgebakken spek en met de tomaatjes. Schik er tot slot het gepocheerde ei bovenop en serveer onmiddellijk.