Krokante bloemkoolhapjes met limoen-chilidip
Gemakkelijk
20 Min
5 Min
8 Personen
- middelgrote bloemkool
- zonnebloemolie
- paneermeel
- paprikapoeder
- gemalen komijn
- zout
- pittige chilisaus
- limoen, sap en rasp
- ketjap
- frituurpan of airfryer + eventueel vet om in te frituren
Ingrediënten
8 Personen
- middelgrote bloemkool
- zonnebloemolie
- paneermeel
- paprikapoeder
- gemalen komijn
- zout
- pittige chilisaus
- limoen, sap en rasp
- ketjap
- frituurpan of airfryer + eventueel vet om in te frituren
Bereidingswijze
Stap 1
Breng een pan met gezouten water aan de kook. Snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes en kook 5 minuten in de pan met water. Giet af en laat volledig afkoelen op een theedoek.
Stap 2
Meng de bloemkoolroosjes met de zonnebloemolie. Meng het paneermeel met het paprikapoeder, de komijn en het zout in een diep bord. Verwarm de frituurpan of airfryer op 180 graden voor.
Stap 3
Haal de bloemkoolroosjes door het paneermeel. Zorg dat ze volledig worden bedekt met het paneermeel. Leg ze op een bord en ga zo door totdat alle bloemkool op is. Gooi eventueel overgebleven paneermeel weg.
Stap 4
Frituur de bloemkoolroosjes in 5-8 minuten goudbruin en krokant. Meng ondertussen de chilisaus met het limoensap, de limoenrasp en de ketjap. Doe in een klein schaaltje.
Stap 5
Laat de bloemkoolhapjes eventueel uitlekken op keukenpapier en verdeel over een schaal. Serveer met de limoen-chilidip.
De prijs van dit gerecht
De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,40 per persoon.