Krieltjessalade
Gemakkelijk
5 Min
30 Min
4 Personen
- krieltjes in de schil
- kookroom
- geitenkaas
- bosuien
- verse kruiden
- pecannoten
- tomaten
- extra vierge olijfolie
- peper en zout
Ingrediënten
4 Personen
- krieltjes in de schil
- kookroom
- geitenkaas
- bosuien
- verse kruiden
- pecannoten
- tomaten
- extra vierge olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Stap 1
Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees over de lengte in lange dunne reepjes. Snijd deze reepjes vervolgens in kleine blokjes.
Stap 2
Snijd de verse kruiden, pecannoten en bosui fijn en zet tot gebruik apart.
Stap 3
Kook de krieltjes in water met een theelepel zout volledig gaar. Giet de krieltjes af en laat ze iets afkoelen.
Stap 4
Breng de kookroom aan de kook en smelt hierin de geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 5
Meng de lauwwarme krieltjes met de oljifolie, tomatenblokjes, de fijngesneden kruiden en breng op smaak met peper en zout.
Stap 6
Verdeel de warme geitenkaassaus over de krieltjes en garneer met de pecannoten en fijngesneden bosui.