Kipkerriesalade
Gemakkelijk
10 Min
30 Min
4 Personen
- kipfilet
- kerrie
- sjalotje
- mayonaise
- Griekse yoghurt
- knoflook
- ananas
- citroensap
- olijfolie
- bieslook
- peterselie
- peper en zout
- Vervang de mayonaise en yoghurt eens door roomkaas en de ananas voor appel en rozijntjes
Ingrediënten
4 Personen
- kipfilet
- kerrie
- sjalotje
- mayonaise
- Griekse yoghurt
- knoflook
- ananas
- citroensap
- olijfolie
- bieslook
- peterselie
- peper en zout
- Vervang de mayonaise en yoghurt eens door roomkaas en de ananas voor appel en rozijntjes
Bereidingswijze
Stap 1
Snijd de kipfilet in stukjes. Maak een marinade van olijfolie, 1 tl kerriepoeder, een scheutje citroensap en wat peper en zout. Laat de stukjes kip even marineren.
Stap 2
Snijd het sjalotje fijn en verwarm de koekenpan met olijfolie. Doe eerst 1 tl kerrie erbij en pers dan een teentje knoflook uit. Bak vervolgens de kip in ongeveer 10 minuten gaar. Haal de pan van het vuur en laat de kip goed afkoelen.
Stap 3
Meng in een kom de Griekse yoghurt met de mayonaise. Roer er een scheutje citroensap door, samen met 1 tl kerrie, bieslook en peterselie. Snijd de ananas in kleine stukken en voeg deze bij het mengsel. Als de kip is afgekoeld, dan kan alles bij elkaar. Breng op smaak met nog wat peper en zout. Serveer de kipkerriesalade op een broodje.
Serveertip
Ook lekker op een wrap of een rijstwafel op een bedje van ijsbergsla.