Kabeljauw met een schuimige saus van Steenbrugge blond en tagliatelle met bloemkoolcrème
Gemakkelijk
15 Min
15 Min
4 Personen
- knoflook gesnipperd
- ui gesnipperd
- bloemkool in roosjes gesneden
- kippenbouillon
- parmezaanse kaas geraspt
- kabeljauw
- boter
- eierdooiers
- Steenbrugge Blond
- honing
- citroensap
- tagliatelle
- peper en zout
Ingrediënten
4 Personen
- knoflook gesnipperd
- ui gesnipperd
- bloemkool in roosjes gesneden
- kippenbouillon
- parmezaanse kaas geraspt
- kabeljauw
- boter
- eierdooiers
- Steenbrugge Blond
- honing
- citroensap
- tagliatelle
- peper en zout
Bereidingswijze
Stap 1
Fruit de knoflook en de ui in een hoge pan.
Voeg daar de bloemkoolroosjes aan toe en giet er de kippenbouillon bij. Breng op smaak met peper en zout. Kook tot de bloemkool helemaal zacht is.Stap 2
Mix de zachte bloemkool samen met het kookvocht tot een gladde crème. Schep er de Parmezaanse kaas door.
Stap 3
Kook de tagliatelle in ruim kokend water al
dente. Bak de kabeljauw gaar in een beetje boter.Stap 4
Meng voor de saus de losgeklopte eierdooiers
met het Steenbrugge Blond bier, peper en zout, honing en citroensap. Klop de saus schuimig op een heel zacht vuurtje.Stap 5
Serveer de kabeljauw met de Steenbrugge-saus
en daarbij de tagliatelle met de bloemkoolcrème.