Japans broodje kipschnitzel met koolsla en sojasaus-mayo
Gemakkelijk
15 Min
4 Personen
- maisbollen (of andere grote bollen)
- krokante kipschnitzels
- spitskool in dunne reepjes gesneden
- flinke wortelen geraspt
- bosuitjes in dunne reepjes
- mayonaise
- sojasaus
- knoflook geperst
- honing
- azijn
- sesamolie
- augurkensticks
- zout & peper
- scheutje zonnebloemolie
Ingrediënten
4 Personen
- maisbollen (of andere grote bollen)
- krokante kipschnitzels
- spitskool in dunne reepjes gesneden
- flinke wortelen geraspt
- bosuitjes in dunne reepjes
- mayonaise
- sojasaus
- knoflook geperst
- honing
- azijn
- sesamolie
- augurkensticks
- zout & peper
- scheutje zonnebloemolie
Bereidingswijze
Japans broodje kipschnitzel
In Japan zijn ze er gek op: broodje kipschnitzel. Onder de noemer ‘katsu sando’ kom je zo vaak witte, dunne sandwiches tegen met krokante kip en koolsla. Met dit recept maak je er een lekkere, simpele burger van om van te genieten tijdens de Olympische Spelen.
Stap 1
Bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 2
Meng voor de Japanse koolsla 3 eetlepels mayonaise met een theelepel sojasaus door elkaar. Voeg ook de knoflook, honing, azijn en sesamolie toe. Proef en breng op smaak met zout en peper. Schep het door de geraspte wortel en fijngesneden kool. Bestrooi met de bosui.
Stap 3
Bak de schnitzels in een beetje zonnebloemolie op middelhoog vuur in 10 minuten aan beide kanten krokant en gaar.
Stap 4
Roer de overgebleven theelepel sojasaus door de overgebleven mayonaise. Snijd de broodjes open en bestrijk bovenste snijhelften met de sojasaus-mayo. Schep wat Japanse koolsla op de broodjes en leg de kipschnitzels erbovenop, gevolgd door een augurk (of leg die ernaast).
Stap 5
Serveer de rest van de koolsla naast het broodje kipschnitzel.
Prijs van het gerecht
Dit gerecht kost ongeveer 1.50 per persoon.