Italiaanse kip met Parmaham uit de oven
Gemakkelijk
30 Min
20 Min
4 Personen
- kippendijen
- Parmaham
- Italiaanse wokgroenten
- zachte roomboter ongezouten
- pesto
- olijfolie
- zout & peper
Ingrediënten
4 Personen
- kippendijen
- Parmaham
- Italiaanse wokgroenten
- zachte roomboter ongezouten
- pesto
- olijfolie
- zout & peper
Bereidingswijze
Italiaanse kip met Parmaham uit de oven
Wist je dat je Italiaanse wokgroenten ook prima in de oven kunt bereiden? Schik ze in een ovenschaal met een lekker stukje kip met Parmaham erop. Meer hoef je feitelijk niet te doen.
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2
Doe de wokgroenten in een ovenschaal. Schep alle groenten om met een beetje olijfolie, zout en peper.
Stap 3
Bestrooi de kip met zout en peper en besmeer met een beetje van de pesto. Wikkel de plakjes Parmaham eromheen en leg ze bovenop de groenten in de ovenschaal, met de naad van de ham naar beneden. Bak alles 20 minuten in de warme oven, tot de kip goed gaar is.
Stap 4
Meng ondertussen een eetlepel van de pesto door de zachte boter en zet opzij. Haal de Italiaanse kip uit de oven en laat de pestoboter smelten op de warme groenten.