Hollandse borrelplank voor het EK
Gemakkelijk
15 Min
6 Personen
- Galia meloen
- streaky bacon
- kaasblokjes
- leverworst in plakjes
- mini saucijzenbroodjes
- bitterballen een stuk of 10 (of zoveel je wilt)
- komkommer
- sambal
- kaasstengels
- mayonaise
- ketchup
- mosterd
Ingrediënten
6 Personen
- Galia meloen
- streaky bacon
- kaasblokjes
- leverworst in plakjes
- mini saucijzenbroodjes
- bitterballen een stuk of 10 (of zoveel je wilt)
- komkommer
- sambal
- kaasstengels
- mayonaise
- ketchup
- mosterd
Bereidingswijze
Hollandse borrelplank
Deze Hollandse borrelplank heeft een extra oranje tintje, door de oranje mayonaise. Verder vind je er onder andere bitterballen, mini saucijzenbroodjes, kaasblokjes en leverworst op terug. Want die mogen natuurlijk niet ontbreken!
Stap 1
Verwarm de bitterballen en de saucijzenbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 2
Meng de mayonaise in een kommetje met de ketchup en mosterd voor een oranje mayonaise. Zet opzij.
Stap 3
Snijd de komkommer in plakjes en maak torentjes van drie plakjes. Smeer op twee van de drie plakjes een beetje sambal, stapel ze op elkaar en dek af met het derde plakje komkommer.
Stap 4
Warm de bacon even kort op in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking (20 seconden op 80 watt). Snijd de meloen in blokjes en omwikkel ze met de bacon. Steek er een cocktailprikkertje in.
Stap 5
Verdeel de bitterballen, saucijzenbroodjes, komkommertorentjes en de stukjes meloen met bacon over een borrelplank. Zet de oranje mayonaise ertussen, evenals de kaasstengels (zet ze bijvoorbeeld rechtop in een glas). Verdeel ook de kaasblokjes en de plakjes leverworst over de Hollandse borrelplank en maak eventueel af met vlaggetjes. Laat het EK maar beginnen!
Dit gerecht kost ongeveer 1.78 per persoon.