Pompoentaartjes voor het ontbijt
Gemakkelijk
30 Min
6 Personen
- pompoen, geschild en in blokjes
- bloem
- eieren
- bakpoeder
- kaneel
- zout
- honing
- Plantaardige olie of boter (om in te vetten)
- magere kwark
- pompoenpitten
- pecannoten, grof gehakt
Ingrediënten
6 Personen
- pompoen, geschild en in blokjes
- bloem
- eieren
- bakpoeder
- kaneel
- zout
- honing
- Plantaardige olie of boter (om in te vetten)
- magere kwark
- pompoenpitten
- pecannoten, grof gehakt
Bereidingswijze
Stap 1
Kook de pompoenblokjes tot ze helemaal zacht zijn en giet af. Pureer tot een pompoenpuree (met een staafmixer of pureestamper) en laat afkoelen.
Stap 2
Verwarm de oven voor tot 180 graden.
Stap 3
Doe de pompoenpuree in een kom en voeg de eieren, bloem, kaneel, bakpoeder, zout en honing toe. Roer goed tot een glad beslag.
Stap 4
Vet 12 muffinvormen of kleine taartvormpjes in met vetstof en verdeel het beslag over 12 vormpjes. Plaats 20 à 25 minuten in de warme oven.
Stap 5
Haal de gezonde pompoentaartjes uit de oven en laat een beetje afkoelen. Verdeel op elk pompoentaartje een lepel van de magere kwark en maak af met de pompoenpitten en de pecannoten.
Prijs van dit gerecht
De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,33 per persoon.