Bloemkoolsoep met pesto, zongedroogde tomaatjes en volkorenbrood
Gemakkelijk
20 Min
15 Min
2 Personen
- sjalotje, fijngehakt
- teentje knoflook, fijngehakt
- eetlepel Italiaanse kruidenmix
- bloemkool, in roosjes
- kokend water
- eetlepels pesto
- eetlepels zongedroogde tomaatjes
- sneetjes volkorenbrood getoast
- scheut olijfolie
- Zout & peper
Ingrediënten
2 Personen
- sjalotje, fijngehakt
- teentje knoflook, fijngehakt
- eetlepel Italiaanse kruidenmix
- bloemkool, in roosjes
- kokend water
- eetlepels pesto
- eetlepels zongedroogde tomaatjes
- sneetjes volkorenbrood getoast
- scheut olijfolie
- Zout & peper
Bereidingswijze
Stap 1
Verhit een scheut olijfolie in een grote pan op medium vuur en bak daarin de sjalot en de knoflook tot de sjalot glazig is. Voeg de Italiaanse kruidenmix toe en roer goed. Voeg de bloemkoolroosjes toe en laat een paar minuten meebakken.
Stap 2
Voeg daarna het kokend water toe en breng aan de kook. Laat de soep 15 minuten zachtjes pruttelen. Test met een mesje of de bloemkoolroosjes mooi gaar zijn.
Stap 3
Mix de bloemkoolsoep vervolgens glad met een staafmixer. Is de soep nog wat te dik, voeg dan meer water toe. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Verdeel de bloemkoolsoep over twee kommen en verdeel in elke kom een lepel pesto en wat zongedroogde tomaatjes.
Stap 5
Serveer de gezonde bloemkoolsoep met volkorenbrood.
Prijs van dit gerecht
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,15 per persoon.