Gegrilde ananas met limoen en malaga-ijs
Gemakkelijk
15 Min
4 Personen
- ananas
- rietsuiker
- ongezouten boter
- limoen (de geraspte schil)
- roomijs malaga
- blaadjes verse munt, ter garnering
Ingrediënten
4 Personen
- ananas
- rietsuiker
- ongezouten boter
- limoen (de geraspte schil)
- roomijs malaga
- blaadjes verse munt, ter garnering
Bereidingswijze
Gegrilde ananas met limoen en malaga-ijs
Deze gegrilde ananas roept tropische vibes op. Want de zoete, exotische smaak van ananas past perfect bij de rum en rozijnen in het malaga-ijs. We maken het feestje af met limoen en verse munt. Doe je ogen dicht, ga met je voeten in een teiltje water zitten en neem een hap van jouw ticket to the tropics.
Stap 1
Haal de schil van de ananas en verwijder het harde binnenste. Snijd de ananas in dikke plakken.
Stap 2
Doe de suiker in een pan met dikke bodem en laat volledig smelten. Voeg zodra de karamel een amberachtige kleur begint te krijgen de blokjes boter toe. Pas op, want het geheel gaat borrelen. Draai het vuur uit.
Stap 3
Bestrijk de plakken ananas met de karamel. Verhit een grillpan of barbecue. Grill de ananas aan beide kanten tot er grillstrepen ontstaan.
Stap 4
Leg de plakken ananas op de borden en bestrijk met de restanten van het botermengsel. Schep op elke plak ananas een grote bol malaga-ijs. Rasp de schil van de limoen erover. Maak af met wat blaadjes verse munt.
Prijs van dit gerecht
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,25 per persoon.
Tip
Maak dit recept op de barbecue of gebruik een grillpan. Het kan trouwens ook in een gewone koekenpan, de ananas krijgt dan alleen geen grillstreepjes. Maar hij zal minstens zo lekker smaken...