Gebakken Luxe stol met vanilleroomijs en frambozen
Gemakkelijk
15 Min
4 Personen
- frambozen
- takjes munt
- sneetjes luxe stol
- roomboter
- reep pure chocolade
- bak vanilleroomijs
Ingrediënten
4 Personen
- frambozen
- takjes munt
- sneetjes luxe stol
- roomboter
- reep pure chocolade
- bak vanilleroomijs
Bereidingswijze
Gebakken Luxe stol met vanilleroomijs en frambozen
Benodigd: ster uitsteekvorm, klein en middelgroot
Maak er geweldige kerstdagen van met het uitgebreide vegetarische kerstmenu. Dit heerlijke en verrassende dessert is een feestelijke afsluiter.
Stap 1
Snijd 6 sneetjes van de luxe stol. Steek met een uitsteekvorm sterren uit de sneetjes. Afhankelijk van de grootte van je uitsteekvorm of het sneetje luxe stol, heb je misschien meer van de stol nodig. Heb je geen uitsteekvorm dan zijn 4 sneetjes luxe stol genoeg. Halveer het plakje luxe stol. Bak de sterren of plakjes stol in een pan met wat boter goudbruin. Zet weg tot gebruik.
Stap 2
Breek de chocolade in stukken en doe het in een hittebestendige schaal. Smelt de chocolade au bain-marie. Doe een pan met een laag water erin en breng het aan de kook. Plaats de hittebestendige bak met chocolade op de pan met gekookt water. Het water mag de bak niet raken. Roer de chocolade met een houten pollepel tot het gesmolten is. Doe het vuur dan uit en laat de gesmolten chocolade in de schaal zo tot gebruik staan.
Stap 3
Schep een bolletje ijs op het bord en versier het met wat gesmolten chocolade op het ijs met een lepel. Leg de gebakken luxe stol (in kerstvorm) erbij. Garneer met frambozen en munt.
Prijs van dit gerecht
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,15 per persoon.