Feestelijke mimosa’s met sinaasappel, mandarijn & Prosecco
Gemakkelijk
10 Min
4 Personen
- sinaasappel ter garnering
- sinaasappelsap
- prosecco
- frambozen (diepvries)
- mandarijnensap (pers hiervoor een paar mandarijntjes uit)
- suiker (ter garnering)
Ingrediënten
4 Personen
- sinaasappel ter garnering
- sinaasappelsap
- prosecco
- frambozen (diepvries)
- mandarijnensap (pers hiervoor een paar mandarijntjes uit)
- suiker (ter garnering)
Bereidingswijze
Feestelijke mimosa’s met sinaasappel, mandarijn & Prosecco
Mimosa’s zijn een op en top feestelijk drankje voor bij een decadent (Nieuwjaars)ontbijt. Bovendien zijn ze dan een handige manier om een restje Prosecco op te maken. Maar ze zijn ook heerlijk om mee te proosten met Oud & Nieuw.
Stap 1
Verdeel de sinaasappel in partjes, voor de garnering van de glazen.
Stap 2
Leg een beetje suiker op een bordje. Wrijf met een stukje sinaasappel langs de rand van het glas. Zet daarna het glas met de opening naar beneden op het bord en beweeg langzaam in cirkelende bewegingen door de suiker op het bord, om een suikerrandje te maken. Doe dit met alle glazen.
Stap 3
Meng in een grote kan het sinaasappelsap en mandarijnensap met de Prosecco.
Stap 4
Doe in elk glas wat frambozen. Verdeel de cocktail over de glazen. Maak af met de partjes sinaasappel op de rand van het glas.
Tip!
Steek een takje verse rozemarijn in het glas voor een extra feestelijk effect.
Tip
Dit gerecht kost ongeveer € 1,89 per persoon