Chocolademousse met Steenbrugge bruin
Gemakkelijk
10 Min
20 Min
4 Personen
- gelatine
- Steenbrugge bruin
- pure chcolade, in stukjes
- bresilienne nootjes
- chilipeper
- room
- eiwitten
- rood fruit en en gehakte nootjes naar keuze om te versieren
Ingrediënten
4 Personen
- gelatine
- Steenbrugge bruin
- pure chcolade, in stukjes
- bresilienne nootjes
- chilipeper
- room
- eiwitten
- rood fruit en en gehakte nootjes naar keuze om te versieren
Bereidingswijze
Stap 1
Week de gelatine in koud water. Breng het Steenbrugge bruin bier tot het kookpunt. Smelt de stukjes chocolade volledig in het bier en voeg de bresilienne nootjes en de chilipeper toe.
Stap 2
Knijp de gelatine uit en los op in het warme bier-chocolademengsel. Laat het mengsel afkoelen
Stap 3
Klop de room stijf en schep door het mengsel. Doe hetzelfde met de eiwitten. Verdeel het mengsel over verschillende potjes en laat gedurende een nacht afkoelen.
Stap 4
Serveer eventueel met wat rood fruit en gehakte nootjes naar keuze om het af te maken.
Tip
Bepaalde producten kunnen afhankelijk van het seizoen tijdelijk verkrijgbaar zijn.