Broodje ei uit de airfryer (of oven!)
Gemakkelijk
25 Min
4 Personen
- vintage cheddar
- streaky bacon
- bieslook, ongeveer 20 sprietjes
- eieren op kamertemperatuur
- roomkaas
- roomboter
- kaiserbroodjes, om nog af te bakken
- verse bladspinazie
- zongedroogde tomaten
- eieren op kamertemperatuur
- roomkaas
- Italiaanse kruidenmix
- kaiserbroodjes, om nog af te bakken
Ingrediënten
4 Personen
- vintage cheddar
- streaky bacon
- bieslook, ongeveer 20 sprietjes
- eieren op kamertemperatuur
- roomkaas
- roomboter
- kaiserbroodjes, om nog af te bakken
- verse bladspinazie
- zongedroogde tomaten
- eieren op kamertemperatuur
- roomkaas
- Italiaanse kruidenmix
- kaiserbroodjes, om nog af te bakken
Bereidingswijze
Broodje ei uit de airfryer (of oven!): met vintage cheddar, bacon en bieslook & met spinazie, roomkaas en zongedroogde tomaat.
Met Pasen wil je natuurlijk iets feestelijks op tafel zetten. De een begint met zoet, de ander heeft liever een hartig gerecht. Wat dacht je van een broodje ei uit de airfryer? Perfect in thema met ei, met oneindig veel variaties. Vul het broodje met ei, vintage cheddar, bacon en bieslook, of ga voor een vulling van spinazie, roomkaas en zongedroogde tomaat.
Het leukste van alles is dat het zo in de airfryer kan. Geen airfryer in huis? Dan kan je het broodje ei ook gewoon in de oven bereiden. Je weet of het ei gaar is door de broodjes te bewegen: de vulling mag nog iets wiebelen, maar moet wel gestold zijn. Serveertip: nadat je de broodjes ei uit de airfryer hebt gehaald, strooi je er wat bieslook over. Zet de bovenkantjes er weer op, zodat het een verrassing blijft wat erin zit. Dat is nog eens leuk in de ochtend!
Het leukste van alles is dat het zo in de airfryer kan. Geen airfryer in huis? Dan kan je het broodje ei ook gewoon in de oven bereiden. Je weet of het ei gaar is door de broodjes te bewegen: de vulling mag nog iets wiebelen, maar moet wel gestold zijn. Serveertip: nadat je de broodjes ei uit de airfryer hebt gehaald, strooi je er wat bieslook over. Zet de bovenkantjes er weer op, zodat het een verrassing blijft wat erin zit. Dat is nog eens leuk in de ochtend!
Met vintage cheddar, bacon en bieslook
Stap 1
Verwarm de airfryer voor op 160 graden of de oven op 180 graden. Rasp de cheddar. Snijd de bacon in kleine stukjes van 1 x 1 centimeter. Hak de bieslook fijn.Stap 2
Kluts de eieren los. Voeg de roomkaas toe en kluts met een garde tot een glad geheel. Voeg nu ook de cheddar, bacon en twee derde van de bieslook toe. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Snijd een rondje van ongeveer 5 centimeter uit de bovenkant van de broodjes. Leg de bovenkantjes apart. Haal de binnenkant van het broodje eruit en bewaar voor een ander gerecht, bijvoorbeeld croutons.
Stap 4
Leg de broodjes op een ovenrooster en giet het eimengsel in de broodjes. Leg de bovenkantjes ernaast op het rooster met de bolle kant naar boven. Bak de gevulde broodjes samen met de bovenkantjes goudbruin en gaar in ongeveer 12 minuten. Het kan zijn dat ze niet allemaal tegelijk in de airfryer passen, bak ze in dat geval in meerdere keren. Controleer of het ei gaar is door de broodjes te bewegen: de vulling mag nog iets wiebelen, maar moet wel gestold zijn.
Stap 5
Haal de broodjes ei uit de airfryer of oven en garneer met de bieslook. Serveer met de bovenkantjes erop zodat het een verrassing blijft wat erin zit.
Prijs van dit gerecht
Dit gerecht kost ongeveer € 1,08 per persoon.
Met spinazie, roomkaas en zongedroogde tomaat
Stap 1
Verwarm de airfryer voor op 160 graden of de oven op 180 graden. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de spinazie tot deze is geslonken. Breng op smaak met peper en zout. Draai het vuur uit en laat de spinazie uitlekken en afkoelen in een vergiet. Knijp de spinazie zodra het is afgekoeld uit met je handen, zodat er zo min mogelijk vocht in zit.Stap 2
Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in kleine stukjes van 1 x 1 centimeter en hak de spinazie fijn. Kluts de eieren los. Voeg de roomkaas toe en kluts met een garde tot een egaal geheel. Voeg nu ook de spinazie, zongedroogde tomaten en Italiaanse kruidenmix toe.
Stap 3
Snijd een rondje van ongeveer 5 centimeter doorsnee uit de bovenkant van de broodjes. Leg de bovenkantjes apart. Haal de binnenkant van het broodje eruit en bewaar voor een ander gerecht, bijvoorbeeld croutons.
Stap 4
Leg de broodjes op een rooster en giet het eimengsel in de broodjes. Leg de bovenkantjes ernaast op het rooster met de bolle kant omhoog. Bak de gevulde broodjes samen met de bovenkantjes goudbruin en gaar in ongeveer 12 minuten. Het kan zijn dat ze niet allemaal tegelijk in de airfryer passen, bak ze in dat geval in meerdere keren. Controleer of het ei gaar is door de broodjes te bewegen: de vulling mag nog iets wiebelen, maar moet wel gestold zijn.
Stap 5
Haal de broodjes ei uit de airfryer of oven. Serveer met de bovenkantjes erop zodat het een verrassing blijft wat erin zit.
Prijs van dit gerecht
Dit gerecht kost ongeveer € 0,75 per persoon.