Borrelplank met Italiaanse en Franse vleeswaren
Gemakkelijk
15 Min
8 Personen
- Italiaanse vleeswarenschotel
- paté met cranberry
- paté met peper
- courgette in dunne plakken
- aubergine in dunne plakken
- Melbatoast
Ingrediënten
8 Personen
- Italiaanse vleeswarenschotel
- paté met cranberry
- paté met peper
- courgette in dunne plakken
- aubergine in dunne plakken
- Melbatoast
Bereidingswijze
Stap 1
Neem een mooie borrelplank en schik daarop de inhoud van de Italiaanse vleeswarenschotel, de melbatoast en de twee soorten paté.
Stap 2
Verhit een grillpan op hoog vuur en geef de pan de tijd om warm te worden. Voeg geen vetstof toe.
Stap 3
Schik de plakken aubergine en de plakken courgette in de grillpan en grill tot ze aan de onderkant bruine strepen vertonen.
Stap 4
Draai de plakken courgette en aubergine om en bak tot ook de andere kant bruine strepen krijgt.
Stap 5
Maak een kerstkrans op de borrelplank van de gegrilde aubergine en courgette, de vleeswaren. Vorm hier rozetten van en schik de paté en melbatoast ertussen. Garneer met kerstomaatjes, olijfjes en wat rode besjes. Serveer met prikkertjes.
Prijs van het gerecht
Dit gerecht kost ongeveer € 1,69 per persoon.
Tip
optioneel: kerstomaatjes, olijfjes en wat rode besjes voor de garnering