Bladerdeeg paashaasjes
Gemakkelijk
30 Min
4 Personen
- vers bladerdeeg voor zoet of hartig à 275 g
- eieren
- Albona decoratiestiften (3 kleuren)
- Snoepfabriek snoepveters
- Sam hazelnootpasta
- ronde uitsteekvorm ± ø 8 cm
- bakplaat bekleed met bakpapier
Ingrediënten
4 Personen
- vers bladerdeeg voor zoet of hartig à 275 g
- eieren
- Albona decoratiestiften (3 kleuren)
- Snoepfabriek snoepveters
- Sam hazelnootpasta
- ronde uitsteekvorm ± ø 8 cm
- bakplaat bekleed met bakpapier
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Rol het deeg uit en steek er 9 cirkels uit. Snijd 12 hazenoren van ± 6 cm lang uit het deeg. Klop de eieren los.
Stap 2
Leg de cirkels op de met bakpapier beklede bakplaat en schuif telkens 2 oren onder een plakje deeg en snijd ze in zodat er na het bakken hazelnootpasta in gesmeerd kan worden. Plak de oren vast met een beetje losgeklopt ei.
Stap 3
Bestrijk de cirkels en de oren met losgeklopt ei en bak de paashaasjes in de voorverwarmde oven in 12-15 minuten goudbruin en krokant. Knip intussen de snoepveters in stukjes van ± 4 cm.
Stap 4
Laat de kinderen de paashaasjes aan tafel versieren met de decoratiestiften en snorharen maken van de dropveterstukjes. Maak de snorharen vast met wat hazelnootpasta en strijk met een klein theelepeltje wat hazelnootpasta in de oren.
Prijs van dit gerecht
Dit gerecht kost ongeveer 0.85 persoon.